http://komputerservis.com/j

Ugostiteljstvo1

 

Blue POS Ugostiteljstvo Meni je specifična verzija programa za ugostiteljstvo koja sadrži funkcije neophodne za one ugostitelje koje u svojom ponudi imaju Menije, odnosno koji u cijenu glavnog (Meni) jela nude primjerice Prilog, Umak i piće. Budući da većina programa za ugostiteljstvo nema ovakav način rada, odlučili smo napraviti posebnu verziju Blue POS programa koja bi zadovoljila upravo navedenu skupinu ugostitelja.

 

Princip rada

naprednakasa

 

Blue POS Meni verzija nudi dodatnu opciju u cjeniku blagajne na način da je moguće definirati da li je neki artikal samo artikal ili je Meni. Ukoliko je artikal Meni, tada je moguće definirati Prilog, Umak i Piće koji se dobiju uz Meni jelo. Blue POS posebno ne naplaćuje navedene stavke (budući su sadržani u cijeni Menija), a sa druge strane regulira stanje skladišta po konzumiranim artiklima. Meniji i artikli su u blagajni prikazani slikama, ravnomjerno raspoređeni te pružaju konobarima pri tome jednostavan uvid i intuitivan rad.

Ova verzija programa podržava i višejezičnost artikala te njihovog opisa. Nakon logiranja u sustav (a prije konobarskog dijela) konobaru se prikazuje opcija za odabir jezika. Prilikom prikaza konobarskog dijela, nazivi artikala su na odabranom jeziku. U svrhu sačuvanja rada blagajne po zakonskim normama, nazivi artikala kod ispisa računa su uvijek na hrvatskom jeziku (bez obzira na predhodno odabran jezik programa).

Blue POS Meni ima u opciji i dodatni LCD ekran koji je okrenut kupcu tako da kupac može vidjeti slike artikala te odlučiti koji želi konzumirati. Nadalje, nazivi artikala te njihovi opisi mogu se prikazivati na više jezika, što je veoma pogodno za strane goste.

 

 

 

 

 

Osnovne značajke

naprednaslika1Blue POS Ugostiteljstvo Meni pruža sve opcije kao i standarna verzija za ugostiteljstvo. Dodatne moćnosti su:

  • Definiranje artikala i Menija (Prilog, Umak i Piće) koje je uključeno u glavno jelo.

  • Prikaz slike artikla sa cijenom u konobarskom dijelu programa.

  • Razlikovanje artikla i menija u konobarskom dijelu po bojama.

  • Detaljni prikaz artikla sa opisom.

  • Više jezika za artikle koje je moguće mijenjati jednim klikom (u ovisnosti o gostu strancu).

  • Lista za narudžbu u kojoj su posebno naznačeni samostalni artikli a posebno meniji sa artiklima koji ga sadržavaju.

  • Izgled izlaznog računa  na kojem su također posebno naznačeni samostalni artikli a posebno meniji sa artiklima koji ga sadržavaju.

  • Dodatni LCD ekran za kupca koji prikazuje slike artikala i menija u ovisnosi o radu konobara na glavnom ekranu.

  • Vođenje skladišta i financijskog stanja te utrošak artikala kroz menije ili kao samostalne artikle.

 

http://komputerservis.com/j